Josep Rull és el nou president del Parlament en una cambra amb presència badalonina

Josep Rull és el nou president del Parlament en una cambra amb presència badalonina
Laura Valverde
10/06/2024 - 20:35

Parlament de Catalunya - Josep Rull ha estat elegit president del Parlament, en la segona ronda, amb 59 vots a favor: els de Junts, Esquerra i la CUP. Així ha superat a la socialista Sílvia Paneque, qui ha aconseguit 42 vots, els del PSC, i la badalonina Susana Segovia, amb 6 vots, els de Comuns Sumar. Per a acabar de Constituir la mesa, s'ha escollit Raquel Sans, d'ERC, com a vicepresidenta primera i el socialista David Pérez com a vicepresident segon.

El diputat de Junts es compromet a respectar el principi d'inviolabilitat parlamentària i, per tant, garantir que cap diputat sigui perseguit per expressar la seva opinió o el seu vot. Queda constituïda, doncs, l'anomenada “mesa antirepressiva”, que s'havia reclamat per part d'Esquerra i la CUP ja fa unes setmanes. En aquest sentit, Rull, es compromet a garantir els vots telemàtics dels diputats exiliats.

  • Josep Rull, diputat de Junts i president de la Mesa del Parlament de Catalunya:

A partir d'ara, el president de la Mesa del Parlament, Josep Rull haurà de nomenar l'aspirant a ser president de la Generalitat, el qual serà presentat en el debat d'investidura, que se celebrarà com a màxim el pròxim 25 de juny.

rull

Badalona, present al Parlament de Catalunya

La 15a legislatura del Parlament comptarà amb 5 diputats badalonins dels 135 que componen la càmera. Entre les noves incorporacions es troba la socialista Andrea Zapata, qui va ser regidora a l'Ajuntament de Badalona entre els anys 2019 i 2023 i els populars Juan Fernández i Rosa del Amo, membres del Govern de Badalona. Ambdós comencen la legislatura amb ganes de posar la ciutat al centre de la política catalana.

  • Rosa del Amo i Juan Fernández, diputats al Parlament de Catalunya:

Entre els badalonins que repeteixen legislatura al Parlament es troben Jaume Giró, diputat de Junts i Susana Segovia, diputada de Comuns Sumar des del 2018, qui encara aquesta legislatura amb ganes de posar en marxa les lleis que van quedar a mitges amb l'avançament electoral.

  • Susana Segovia, diputada al Parlament de Catalunya:

Tots tres diputats esperen que durant les pròximes setmanes es formi govern per tal de començar a treballar tant per Catalunya com per la ciutat de Badalona.