Juny d'activitats a les biblioteques. Algunes dedicades al poeta Joan Argenté!

Juny d'activitats a les biblioteques. Algunes dedicades al poeta Joan Argenté!
Laia Martínez
06/06/2023 - 17:01

Badalona - La figura del poeta badaloní Joan Argenté (1931-2015) prendrà protagonisme a la Biblioteca Canyadó i Casagemes, que li ha dedicat diversos actes commemoratius durant aquest mes de juny. Un mes on les biblioteques de la ciutat acolliran diverses activitats per a petits i grans.

En el vestíbul de la biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté s'exposarà una mostra de l'obra del poeta català del 16 al 30 de juny. També es podran veure algunes de les seves peces personals, com l'escriptori que utilitzava, que cedirà el Museu de Badalona. El dijous 22 de juny, precisament un dia després del seu naixement l'any 1931, tindrà lloc una taula rodona, anomenada “Joan Argenté. Seminocturn, semidiürn”, per conèixer la dimensió i projecció de la figura i trajectòria del poeta, que s'acompanyarà de diverses peces musicals, a càrrec d'Oriol Tramvia.

Arxiu Museu de Badalona

Per altra banda, les biblioteques de Sant Roc, Llefià-Xavier Soto i Can Casacuberta es promourà una campanya per al sector infantil, amb el lema “Guanyem un estiu lector” per fomentar la lectura entre els infants de primària durant les vacances. N'hi haurà altres activitats per al públic més menut del municipi com l'Hora del Conte o el taller Espècies Exòtiques Invasores per sensibilitzar sobre la problemàtica d'aquestes espècies als ecosistemes aquàtics, litorals i marins del territori català.ESPECIES EXOTIQUES

No només seran activitats per infants, sinó que també es durà a terme una xerrada el 16 de juny per al públic adult, que tindrà per nom “Coques: fetes a casa i amb el gust de sempre”, a càrrec del flequer badaloní Xavier Barriga. Serà a l'espai Compartim el coneixement a la Biblioteca de Casagemes.

🔎 Tota la programació es pot consultar a l'agenda de Badabiblios.cat: