Justícia, contrària a rebaixar l'edat penal dels menors: 'afavoriria la seva reincidència'

Justícia, contrària a rebaixar l'edat penal dels menors: 'afavoriria la seva reincidència'
Raquel Moreno
03/11/2023 - 15:51

Badalona - Justícia es mostra contrària a rebaixar l'edat penal dels menors perquè això, alerten, afavoriria la seva reincidència. Una petició, recordem, dels grups municipals del Partit Popular i Partit Socialista, arran de les agressions sexuals comeses al centre comercial Màgic Badalona.

El cap de l'àrea d'Investigació i Formació en Execució Penal del Departament de Justícia, Manel Capdevila, es mostra en contra de rebaixar l'edat d'inimputabilitat dels 16 als 12 anys.

Per què volem baixar l'edat penal als 12, si la mitjana és 16?

En una entrevista a Ràdio Ciutat de Badalona ha assegurat que aquesta rebaixa no afavoriria a la disminució d'aquest tipus de delictes. Tot i ser casos greus, adverteix, són una minoria. Des de fa més de 20 anys, explica, la mitjana d'edat de l'entrada d'un jove en el sistema penal juvenil s'ha mantingut sempre en els 16 anys. Per això, no veu justificada la rebaixa de l'edat en la inimputabilitat del menor.

Avisa, a més, que l'entrada al sistema penal des de molt jove afavoreix la reincidència. I és per això, recorda, que ja hi ha òrgans encarregats de donar una resposta als delictes d'agressió sexual. La DGAIA, diu, s'encarrega d'intervenir quan la família de l'agressor no és capaç de reconduir la seva conducta, suspenent la seva tutela i internant-lo en un centre residencial d'acció educativa (CRAE). De cara a la primavera de l'any vinent, el Departament de Justícia presentarà un nou estudi sobre delictes sexuals juvenils, on els casos apareguts aquest any a Badalona han estat tractats específicament.