La Magna Celebratio, una reivindicació de les indústries de terrissa de l'època romana

La Magna Celebratio, una reivindicació de les indústries de terrissa de l'època romana
Laura Valverde
25/04/2024 - 11:32

Badalona - Aquest cap de setmana torna la Magna Celebratio. El Museu de Badalona centra aquest festival romà en les indústries de terrissa que van ser puntures a la ciutat de Baetulo. L'esdeveniment, que enguany celebra la seva 19a edició, ofereix conferències, demostracions històriques i tallers per a tots els públics.

La ciutat de Baetulo va albergar indústries de terrissa durant l'època romana. I és que Badalona era famosa per la producció d'àmfores de vi. Això ha portat al Museu de Badalona a reivindicar la importància d'aquest material, que a més de ser un dels que millor es conserva, és utilitzat pels arqueòlegs per a datar les troballes. De fet, durant el festival, hi haurà tallers de creació i fornejat de peces de fang, tal com es feia en aquell moment històric.

  • Clara Forn, arqueòloga del Museu de Badalona:

Durant el festival, hi ha conferències on s'explicarà com era la terrissa de la nostra ciutat o com era el port comercial de l'època. També hi ha espectacles d'exhibicions d'oficis com el del gladiador de l'època i tallers de fang pensats pels més petits. A més, es podran visitar els espais museïtzats de la ciutat romana, com les termes o el jardí de Quint Licini. Tot i que, la previsió de pluja podria afectar, o fins i tot cancel·lar, alguna de les activitats. Des del Museu de Badalona, també han anunciat que treballen en una exposició centrada en la terrissa, que arribarà aviat.