La 13a edició de la Marató de Ràdio de Badalona aplega alumnes de 16 centres educatius de la ciutat

La 13a edició de la Marató de Ràdio de Badalona aplega alumnes de 16 centres educatius de la ciutat
Sara Nicolás
28/05/2023 - 10:57

Eugeni d'Ors, Sant Roc. Badalona - Setze centres educatius de la ciutat han participat aquest divendres a la 13a edició de la Marató de Ràdio de Badalona, celebrada a l'Institut Eugeni d'Ors. L'Alumnat ha protagonitzat una graella d'emissió d'un total de cinc hores ininterrompudes on s'han pogut sentir entrevistes en directe, notícies, programes en diferit i, fins i tot, tertúlies esportives.

entrevista

Els participants han pogut entrevistar la investigadora badalonina Elisabet-Laia Sà que obria l'escaleta de la Marató de Ràdio escolar. Els alumnes dels instituts Pompeu Fabra i Eugeni d'Ors van ser els encarregats de preparar l'entrevista arran de visualitzar un documental d'una expedició a l'Antàrtida de la badalonina. Abans, però, van rebre un taller de ràdio per practicar l'oratòria i respiració.

marató antartida

La Marató de Ràdio és una iniciativa del Centre de Recursos Pedagògics de Badalona, que lidera la coordinació entre el professorat dels diversos centres que hi participen. Tot i que el plató de ràdio central estava ubicat a l'Institut Eugeni d'Ors, altres instituts han fet connexions en directe des d'altres indrets o han enviat programes en diferit.

marato a rcb

Per tal de connectar la ràdio escolar amb la professional, els alumnes de l'Escola Feliu i Vegués han realitzat una tertúlia sobre barris des dels estudis de Ràdio Ciutat de Badalona.