La Badalonense acull la presentació de 'La vida fantàstica', un llibre que parla del càncer des dels ulls d'un infant

La Badalonense acull la presentació de 'La vida fantàstica', un llibre que parla del càncer des dels ulls d'un infant
Berta Soler / Natalia Caro
05/12/2023 - 19:54

Centre, Badalona -
La Societat Coral Badalonense ha acollit aquest dimarts a la tarda la presentació del llibre “La vida fantàstica”, escrit pel Dídac Bautista Torguet, diagnosticat amb leucèmia als 3 anys. En Dídac es va atrevir a compartir la seva experiència a través de l'escriptura als 10 anys i, ara, amb 16, fa xerrades per sensibilitzar a tothom sobre aquest tipus de situacions.

WhatsApp Image 2023-12-05 at 19.34

A través de “La Vida Fantàstica” en Dídac dona visibilitat a un món que veu molt poc reconegut entre la societat: com és viure una malaltia, com per exemple el càncer, des dels ulls d'infants i de les famílies que ho pateixen.

Amb tot, el que realment busca el llibre és demostrar com, malgrat tot, es pot tenir una vida fantàstica. Ara en Dídac ha acabat l'educació escolar i, tot i que confessa que la idea d'escriure més llibres li ha rondat pel cap, ara, de moment, es dedica a formar-se fent el que més li agrada: escriure i dibuixar.

Durant l'acte s'ha detallat com és patir aquest tipus de situacions des de diferents punts de vista: la mateixa mare d'en Dídac, la Mireia, una investigadora de l'Institut de Recerca Contra la Leucèmia o per exemple en José Moreno, coordinador del grup de joves de L'AFANOC, l'Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics. De la versió en català del llibre se n'han fet fins ara quatre edicions i la versió castellana compta ja amb dues edicions.

📺 Notícia audiovisual informatiu vespre 05/12/23: