La Barnahus arribarà a Badalona a principis de l'any vinent per atendre víctimes d'abusos sexuals

La Barnahus arribarà a Badalona a principis de l'any vinent per atendre víctimes d'abusos sexuals
Berta Soler Mercader
19/12/2023 - 21:24

Badalona - La Barnahus de Badalona obrirà a principis de l'any vinent. Així ho ha afirmat al Badalona 360 la secretària d'infància, adolescència i joventut de la Generalitat, Núria Valls, qui assegura que serà un servei acollidor d'atenció a infants i adolescents víctimes d'agressions sexuals.

El govern català treballa per impulsar mesures de prevenció i evitar nous casos d'agressions sexuals al país, així com millorar l'atenció a les víctimes, arran dels recents casos d'abusos produïts a Badalona. D'entre les propostes, l'executiu preveu instal·lar a la ciutat entre gener i febrer la Barnahus, un centre amb aspecte de llar que vol atendre i acompanyar víctimes d'abusos sexuals. També es vol incorporar un nou model d'educació sexual al currículum escolar que tingui en compte estàndards internacionals.

Amb tot, una de les conclusions dels estudis realitzats pel departament de Drets Socials és que hi ha un factor comú entre tots els perfils dels agressors, que en cap cas està relacionat amb el barri o ètnia on pertanyin.

  • Núria Valls, secretària d'Infància, adolescència i joventut de la Generalitat, ho explica:

El consum i contacte precoç amb la pornografia, sovint amb un biaix molt masclista, és una altra coincidència entre aquests menors. És per aquest motiu que des del govern català treballen establir una normativa que pugui limitar a menors l'accés a aquest tipus de contingut. Tant experts com la Generalitat consideren que la solució implica treballar amb famílies i agressors a través de plans individualitzats, en comptes de rebaixar l'edat penal. Des del govern català alerten, però, que en casos on l'agressor torni a reincidir, s'haurà d'intervenir i retirar la seva tutela.