'La cadira de l'alcalde' s'instal·larà a la plaça Alcalde Xifré

'La cadira de l'alcalde' s'instal·larà a la plaça Alcalde Xifré
Jordi Ribàs
06/04/2023 - 10:15

'La cadira de l'alcalde', obra de l'escultor Pere Coll, s'instal·larà d'aquí a unes setmanes. Així ho afirmen el mateix artista i l'associació Alcalde Xifré, que celebra l'arribada del monument en record a l'alcalde de Badalona afusellat pel franquisme, Frederic Xifré.

Badalona - Una cadira, forjada amb bronze, i amb set forats de bala al respatller. Així és l'escultura que s'ubicarà a la plaça Alcalde Xifré. Un monument que explica la història del batlle badaloní sense paraules, però que també comptarà amb una placa informativa. Pere Coll, el seu escultor, és reconegut per haver fet una obra similar a Josep Abril, alcalde de Mataró també afusellat, així com un altre monument dedicat a les víctimes dels camps d'extermini nazi. Pere Coll argumenta que la cadira de bronze és ideal com a obra a l'aire lliure perquè convida a la interacció.

Per l'associació, l'arribada de l'escultura és molt necessària per divulgar la memòria històrica. A més, com explica Jordi Tugas, el president de l'associació alcalde Xifré, han hagut d'esperar 6 anys des que van portar la demanda al ple municipal.

Si no hi ha cap impediment, doncs, el monument amb forma de cadira quedarà instal·lat ja a finals de mes a la plaça. Així, doncs, el pròxim 15 de febrer, la data en què va ser afusellat Xifré, serà la primera vegada en què l'associació i els seus familiars podran dipositar l'ofrena floral al monument.