Badalona - La meteorologia tan especial d'aquest estiu ha avançat la verema gairebé un més del qual és tradicional. Un juliol força fresc i sec ha fet créixer el raïm en perfectes condicions, però els pics de calor d'aquest agost han accelerat el procés de maduració.
A la cooperativa La Sargantana, que s'encarrega de la Vall de Betlem, han hagut de cridar als col·laboradors abans del previst. Una fruita que tradicionalment es cull a mitjan setembre per tenir la preparada per a finals d'octubre, aquest any la van començar a collir la setmana passada. La cooperativa ha recollit la seva tercera verema d'ençà que es va fundar el 2021. Des de llavors mai han tingut una collita tradicional, però sí que aquesta ha estat la més primerenca.
La cooperativa treballa amb tres tipus diferents de vins: dos de blancs, la murtra i les malesses, i un de vermell: la miranda. I la novetat d'aquest any, el moscatell, que començaran a comercialitzar a mitjans de l'any vinent. Encara és massa aviat per saber com la verema afectarà directament en el preu final del producte.
En aquesta jove cooperativa badalonina treballen 3 persones durant tot l'any encarregant-se de la cura i l'anàlisi dels ceps. Però en mesos de més activitat, com durant la verema, engeguen la seva xarxa de col·laboradors on hi ha una cinquantena de persones per recollir les 5 mil plantes que tenen a la Vall de Betlem.