La Cambra de Comerç reclama reformar els habitatges envellits amb els fons Next Generation

La Cambra de Comerç reclama reformar els habitatges envellits amb els fons Next Generation
Judit Larios
15/02/2024 - 21:04

Badalona - La Cambra de Comerç del Barcelonès Nord considera que els fons europeus Next Generation que haurien de servir per renovar el parc d'habitatge s'estan desaprofitant. El seu nou president, Vicenç Hernández, defensa que cal reformar els immobles que estan antiquats en lloc de construir-ne de nous. La subvenció europea seria una eina per fer-ho, però, assenyala, els diners no arriben.

La nostra queixa és que aquests fons no estan fluint com haurien de fluir. Tenim una molt bona oportunitat per renovar el parc immobiliari que estalviaria el fet de parlar d'obra nova i s'està desaprofitant.

D'altra banda, segons dades de la Cambra de Comerç, el Barcelonès Nord ha crescut laboralment per sobre de la mitjana catalana, tancant el 2023 amb un augment del 3,04% respecte a l'any anterior. Això sí, matisa que encara ha d'analitzar la qualitat d'aquesta ocupació, és a dir, si predominen els contractes temporals o els indefinits. Hernández manté que Badalona és una ciutat amb capacitat d'atraure noves empreses i talents, però creu que el polígon de Can Ribó necessita un replantejament. Assegura que moltes noves empreses descarten ubicar les seves oficines a Barcelona per l'elevat preu que suposa, i defensa que cal estudiar com convertir la zona industrial de Badalona en un espai perquè s'hi instal·lin.