Els Reis arribaran en helicòpter a l'Estadi Municipal de Badalona i el Pare Noel instal·larà casa seva a l'Escorxador

Els Reis arribaran en helicòpter a l'Estadi Municipal de Badalona i el Pare Noel instal·larà casa seva a l'Escorxador
Anna G. de Albéniz/ Raquel Moreno
23/10/2023 - 13:41

  • Adéu als Turnemis i la Fàbrica de Joguines

Badalona - La campanya nadalenca a Badalona començarà el 17 de novembre i inclourà una fira gastronòmica a la Rambla del Gorg i il·luminació a tots els barris. La ciutat comptarà enguany amb tres arbres de Nadal en diferents punts del municipi. Precisament la setmana vinent començarà el muntatge de l'arbre més alt d'Espanya, segons reitera l'alcalde Xavier Garcia Albiol, a la Plaça del President Tarradellas en un acte d'inauguració el 18 de novembre. La campanya d'enguany compta amb un pressupost 1 milió 700 mil euros.

El tret de sortida del Nadal a Badalona serà el 17 de novembre amb l'encesa de l'arbre i els llums a la Plaça de la Vila i a tot el teixit comercial de la ciutat. I és que a banda del gran arbre que s'ubicarà al barri del Gorg, també en trobarem un a la Plaça del Che del barri de Llefià i el ja tradicional situat davant l'ajuntament. El 18 de novembre serà l'encesa de l'arbre a la Plaça del President Tarradellas, el més alt de l'Estat, amb 40 metres d'alçària i 15 de diàmetre i que compta amb 82.000 llums pixel. Precisament, la propera setmana i durant 10 dies començarà la seva instal·lació que requerirà del suport de 10 tràilers. L'alcalde Xavier Garcia Albiol ha convidat formalment a Abel Caballero, el batlle de Vigo, perquè comprovi que aquest arbre és més alt que el del municipi gallec. Tal i com ha avançat l'alcalde, enguany s'ha contractat un servei per conèixer el trànsit de visitants a Badalona durant aquestes festes. Una empresa de telecomunicacions podrà mesurar els moviments que es produeixin a la ciutat a través dels telèfons mòbils.

Aquest nadal el Centre Cultural de l'Escorxador acollirà un nou espectacle, la Casa del Pare Noel i que substituirà la Fàbrica de Joguines. L'espai obrirà les seves portes el 16 de desembre i es podrà visitar fins el 23. Desapareixen per tant, els anomenats Turnemis, els ajudants de Ses Majestats durant fa més de 5 anys. El Campament Reial tornarà a ubicar-se al parc de Can Solei i Ca l'Arnús per segon any consecutiu els dies 28, 29 i 30 de desembre i els 2, 3 i 4 de gener, i els Reis d'Orient arribaran en helicòpter a l'Estadi Municipal de Badalona el 5 de gener. La Cavalcada també presenta novetats amb la incorporació de tres noves carrosses pensades per als més petits, amb personatges relacionats amb el món del cinema. A més, la Fira de Nadal torna a la seva ubicació habitual a la Plaça de la Plana.

rdp campanya Nadal