La ciutat dels 15 minuts: l'aposta de Guanyem Badalona per apropar els serveis bàsics als veïns

La ciutat dels 15 minuts: l'aposta de Guanyem Badalona per apropar els serveis bàsics als veïns
Judit Larios
18/05/2023 - 20:45

Badalona - Garantir que els veïns de Badalona, visquin al barri que visquin, puguin accedir als serveis bàsics a peu o en bicicleta en un màxim de 15 minuts. Aquesta és la voluntat de Guanyem Badalona, que proposa rehabilitar els equipaments que es troben en mal estat i també construir-ne de nous.

La formació municipalista lamenta que el govern municipal no hagi redactat un pla d'equipaments ni dut a terme un pla de xoc per revertir els desperfectes que pateixen els ja existents. Recorden que va ser una de les condicions de Guanyem Badalona per a l'aprovació del pressupost municipal. Creuen que cal repensar la ciutat davant la falta de serveis bàsics a l'abast de tothom. La candidata a l'alcaldia Dolors Sabater també critica que el govern municipal hagi venut edificis com el Mercat del Peix davant la falta d'espais a la ciutat on ubicar centres sanitaris, escoles i equipaments esportius i culturals.

Cal pensar la ciutat sencera: reubicar els espais que hi falten i omplir els que estan en desús. De cap manera podem vendre patrimoni, al contrari, segurament haurem de comprar terrenys o naus.

La mesura inclou també la millora de la xarxa de carrils bici de la ciutat, que consideren insuficient, així com l'ampliació de voreres massa estretes. El compromís, diuen, és que qualsevol persona es pugui desplaçar de manera segura i accessible.