La COESPE vol que les pensions es revaloritzin amb el cost de la vida i s'igualin al Salari Mínim Interprofessional

La COESPE vol que les pensions es revaloritzin amb el cost de la vida i s'igualin al Salari Mínim Interprofessional
Àlex Sisó
29/09/2023 - 16:53

Badalona - Que les pensions es revaloritzin en referència a l'IPC i s'incrementin, com a mínim, fins als 1.080 euros del Salari Mínim Interprofessional (SMI). Aquestes són les principals reivindicacions de la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE). El Casal de la Solidaritat de Can Pepus acull aquest divendres un acte de Marea pensionista Badalona amb la presència del portaveu estatal de COESPE, Ramon Franquesa.

Entrevistat al Badalona Matí, Franquesa crítica el fet que la Seguretat Social opti per privatitzar les pensions o reduir les prestacions dels treballadors sota l'argument que el sistema de pensions no és sostenible. Per la COESPE, el problema rau en el fet que durant molt temps els recursos que s'ingressaven per les cotitzacions a la Seguretat Social s'han destinat a altres afers i no al pagament de les pensions. Un fet que, segons Franquesa, ha provocat una crisi de recursos a la Seguretat Social. Reclamen que es faci una auditoria pública a la Seguretat Social per comprovar on s'han destinat els diners de les cotitzacions des de l'any 1963.

El portaveu estatal de COESPE veu insuficient l'increment del 8,5% que les pensions han experimentat aquest 2023. Fa una crida a què la recuperació del valor de les pensions arribi abans de finals d'any, governi qui governi. El 28 d'octubre hi ha convocada una gran concentració a Madrid per reclamar millores de les pensions.