La Colla Micaco torna a descarregar un 5 de 7 després de sis anys tot i assajar en espais sense xarxa

La Colla Micaco torna a descarregar un 5 de 7 després de sis anys tot i assajar en espais sense xarxa
Judit Larios
12/11/2023 - 21:14

Badalona - Els Castellers de Badalona han aconseguit carregar i descarregar un 5 de 7 en la seva 26a diada després de sis anys sense fer-ho. Ha estat aquest diumenge a la plaça de la Vila, acompanyats dels Castellers de Terrassa, els de Montcada i Reixac i els de Sarrià.

Els Micacos de Badalona han assolit la fita que s'havien marcat per aquesta diada: han repetit el 2 de 7 i han reprès el 5 de 7, un castell que feia anys que la colla no completava i al qual aspiraven des del principi de la temporada. El seu cap de colla, Carles Llombart, creu que l'actuació d'aquest diumenge demostra la feina feta als assajos i la qualitat dels castellers. De fet, els de la camisa de color micaco s'han atrevit a aixecar castells de major complexitat tot i continuar sense tenir un local d'assaig i haver de fer-ho en espais que no disposen de xarxa. Per això, no han fet el pas de provar aquestes construccions en una diada fins que no han considerat que era prou segur fer-ho.

Tant és així que un cop descarregat el 5 de 7, els de la colla Micaco ho han celebrat a crits de «Volem un local». De moment, però, les negociacions amb l'Ajuntament per trobar un nou espai on poder assajar no han avançat. Això repercuteix, alhora, en el nombre de membres de la colla, que no augmenta tot i els esforços per atraure nous integrants. Divendres, els Castellers de Badalona van celebrar un assaig obert i diumenge han tingut lloc les tradicionals matinades a Sant Roc.