La Comissió 8M reivindica l'educació sexual a les escoles un any després de conèixer les violacions al Màgic

La Comissió 8M reivindica l'educació sexual a les escoles un any després de conèixer les violacions al Màgic
Judit Larios
08/03/2024 - 09:00

Badalona - La comissió 8M de Badalona reclama la introducció de l'educació sexoafectiva a les etapes inicials de les escoles. Ho fa amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que se celebra avui, i just un any després que es conegués la violació grupal al centre comercial Màgic a una menor d'onze anys.

L'educació sexual, segons defensa la comissió, ha de tenir un enfocament preventiu. Així, aposta perquè estigui basada en el coneixement del propi cos i el foment de les relacions respectuoses. La comissió 8M considera que l'educació sexoafectiva s'hauria d'incloure en el currículum escolar en edats primerenques, adaptant els continguts a cada etapa educativa. Adriana Torroella, membre de la comissió, ho ha reivindicat en una entrevista al Badalona 360º.

S'ha de fomentar no tant l'explicació de la reproducció humana, sinó com relacionar-nos de forma segura, amb confiança i sense violència.

Precisament, ahir es complia un any des que es va fer pública la primera de les violacions grupals que s'haurien comès al Màgic, en aquell cas per part d'un grup de sis nois menors d'edat. Des de la Comissió 8M consideren que els fets van servir per obrir el debat sobre aquest tipus de violència que pateixen les dones, però creuen que encara és insuficient.

Les violacions que van ocórrer van visibilitzar una de les moltes formes de violència que patim les dones. Sí que s'ha començat a posar el focus mediàtic i amb programes de prevenció però creiem que cal fer molta més feina.

La comissió també mostra la seva preocupació davant la disminució del nombre de dones joves que es declara feminista, que ha caigut del 67% el 2021 al 57% l'any passat. Ho atribueix a l'augment de l'extrema dreta i la polarització dels discursos feministes que, lamenta, fan perdre l'essència de la igualtat de gènere que persegueixen.