La companyia Tiziana torna dissabte 30 a Badalona al Teatre Margarida Xirgu per presentar la seva obra 'Búho'

La companyia Tiziana torna dissabte 30 a Badalona al Teatre Margarida Xirgu per presentar la seva obra 'Búho'
Sílvia Villarroel
28/09/2023 - 16:12

Badalona - La companyia Tiziana, amb més de 20 anys de trajectòria, arriba dissabte al Teatre Margarida Xirgu per presentar la seva obra Búho. Després de La Zanja, Diego Lorca i Paco Merino, tornen a Badalona amb aquest treball d'artesania escènica i forta càrrega simbòlica.
El duet d'aquesta companyia teatral es va conèixer a l'escola internacional de teatre Jacques Lecoq, on hi van teixir una bona amistat i una gran química artística. A partir d'aquí van establir-se a Barcelona i van muntar la companyia Tiziana, creant l'obra «Folie Edó», que els va donar el premi de teatre de Tàrrega i d'altres fires. La seva manera de treballar els va unir i els va endinsar de ple en poc temps, en el món teatral. Van aconseguir el reconeixement del públic, que a més del seu segell propi d'explicar les seves històries de manera tragicòmica, valora la seva immersió en els temes que tracten. Precisament per a la seva darrera obra, Búho, s'han introduït en l'Institut Guttmann de Badalona per documentar-se per preparar un dels personatges que en l'obra pateix un ictus. L'altra part principal de l'obra té a veure amb la foscor, el soterrani... L'han treballat en col·laboració amb els Mossos d'esquadra endinsant-se en la Unitat del subsol de Barcelona, i també acompanyant als Urbans Explorers pels embornals de Madrid i a alguns conservadors investigant racons com les coves del Cantàbric, on només poden accedir els antropòlegs. Tota una experiència per construir el procés del personatge principal, en Pablo.
Un espectacle que ens parla de la por a l'oblit, que es podrà veure aquest dissabte dia 30 a les vuit del vespre al Teatre Margarida Xirgu. Després la gira continuarà cap a Madrid on estaran durant tres setmanes al Teatre de la Abadía i per continuar en acabat, cada cap de setmana en un lloc diferent del territori fins al mes de maig.