La Comunalitat BDN.sud fa balanç de la feina feta i busca continuïtat més enllà del 2024

La Comunalitat BDN.sud fa balanç de la feina feta i busca continuïtat més enllà del 2024
Jordi Ribàs
05/10/2023 - 20:36

Sant Roc, Badalona - La Comunalitat BDN.sud s'ha reunit per fer balanç de totes les iniciatives impulsades i per estudiar la viabilitat del projecte més enllà del febrer 2024, que és quan finalitza el finançament de la Generalitat.

A la tercera assemblea de la Comunalitat BDN.sud, les diferents entitats que hi participen, com ara la Fundació Badalona Capaç o la Plataforma Sant Roc Som Badalona, han posat en comú els projectes i activitats que han tirat endavant des de la creació d'aquesta plataforma, l'estiu del 2022. Els tres eixos d'actuació principal han estat l'escolarització, la situació de l'habitatge i la inserció laboral.

Rafael Crespo, membre de l'equip tècnic de Comunalitat BDN.sud, explica que, per exemple, per millorar l'economia local s'ha promogut la reactivació dels espais comercials del mercat de Sant Roc. Un altre exemple, per fomentar la inclusió entre els menors d'edat, és una activitat trimestral organitzada conjuntament amb l'empresa Nike i la cooperativa Consum.

Amb la posada mirada al futur, la Comunalitat BDN.sud confia en, d'aquí el febrer del 2024, haver creat prou sinergies entre les diferents entitats i espais del barri perquè els programes concrets tinguin continuïtat més enllà de la durada del projecte. L'entitat també ofereix formació, com ara els tallers d'emprenedoria i cooperativisme que realitzaran a partir del 16 d'octubre al Casal Cívic de Sant Roc.