La comunitat musulmana inicia el Ramadà recordant les víctimes de l'11-M

La comunitat musulmana inicia el Ramadà recordant les víctimes de l'11-M
Silvia Villaroel / Àlex Sisó
11/03/2024 - 21:23

Badalona - El vintè aniversari dels atemptats de l'11-M a Madrid ha coincidit amb l'inici del mes sagrat del Ramadà. Trenta dies durant els que la comunitat musulmana commemora la primera revelació de l'alcorà al profeta. Des de la Comissió Superior de Cultura i dels Musulmans Catalans, han mostrat el suport a les víctimes i lamenten que la comunitat hagi patit una doble estigmatització per uns atacs comesos en nom de la religió.

El president de l'entitat, Abdelkrim Latifi, ha titllat de 'desgraciats' als autors de l'atemptat, els quals, segons afirma, no tenien res a veure amb la comunitat.

Abdelkrim Latifi al BDN Matí

Amb l'inici del Ramadà, fins al 9 d'abril els fidels tenen prohibit menjar, beure, fumar o mantenir relacions sexuals des de la sortida del sol i fins a la seva posta. Latifi afirma que a Badalona la llibertat religiosa està limitada per falta d'espais on poder fer les seves oracions. Un problema que s'arrossega, diu, des de l'any 2006, quan va entrar a formar part de l'Associació Amics.

Abdelkrim Latifi al BDN Matí

Latifi considera que cal trobar solucions a la manca d'espais perquè ells també són ciutadans de Badalona. També fa una crida a què es reservin espais als cementiris municipals de la ciutat perquè la comunitat pugui enterrar als seus difunts. A Catalunya, la comunitat musulmana representa prop del 8% de la població.