La consellera d'Educació es compromet a continuar millorant les aules hospitalàries a Can Ruti

La consellera d'Educació es compromet a continuar millorant les aules hospitalàries a Can Ruti
Àlex Sisó / Anna García de Albéniz
15/02/2024 - 08:34

Badalona - La consellera d'Educació, Anna Simó, es compromet a continuar millorant el model educatiu a les aules hospitalàries. Ho ha dit aquest dimecres, durant una visita a l'Hospital Germans Trias i Pujol per conèixer de prop la tasca de les aules. Des de fa trenta anys, el centre sanitari ha implementat un programa consolidat d'acompanyament en l'educació dels infants ingressats. Un servei que enguany s'ha fet extensiu a la unitat de salut mental.

A les aules hospitalaris de Can Ruti hi treballen tres docents. L'aula infantil es va posar en marxa el 1995 i atén uns 500 infants cada any. L'aula hospitalària pediàtrica de salut mental infanto-juvenil, que es va activar el setembre passat, actualment hi passen una trentena de nens. La tercera docent treballa a la unitat de referència per a Psiquiatria Infantil i Juvenil, on més de la meitat dels nens que ingressen tenen un trastorn del neurodesenvolupament com l'autisme o el dèficit d'atenció. La gran majoria dels nens atesos són de la comarca i un 50% d'educació primària. La consellera d'Educació, Anna Simó, ha lloat la feina que fan els professionals de l'àmbit de la salut i de l'educació a Can Ruti i s'ha compromès a continuar fent millores en aquest model educatiu.

Anna Simó, Consellera d'Educació

Totes les activitats dutes a terme per les docents a les aules hospitalàries tenen com a objectiu normalitzar l'estada a l'hospital, creant un entorn protector i socialitzant l'alumnat. Pels professionals sanitaris de Can Ruti, integrar la feina dels docents de l'aula hospitalària en el pla del tractament és imprescindible.

Maria Giralt, Cap del servei de psiquiatria infantil i d'adolescència a l'HGTP


A partir de la coordinació amb els centres escolar, els docents de les aules hospitalàries prioritzen els aprenentatges perquè els infants no perdin la continuïtat en l'adquisició de nous coneixements dins l'hospital o que puguin reprendre-la un cop reben l'alta.