La Copa d'Espanya marxa a Madrid

La Copa d'Espanya marxa a Madrid
Ferran Vinaixa
17/12/2023 - 00:43

Badalona - Els Badalona Dracs van veure com la Copa d'Espanya se'ls hi escapa d'entre els dits en el darrer sospir. Amb empat a 21 en el marcador, l'última jugada del partit va ser un touchdown del MVP Daniel Romero que posava el 21 a 27 en el marcador i feia guanyar el partit i el títol de la Copa d'Espanya als Black Demons de Madrid, el segon títol de Copa de la seva història i aconseguits de manera consecutiva i contra el mateix rival, els Badalona Dracs.

partit
Foto: F. Vinaixa

Per segona vegada en la seva història, els Dracs jugaven a l'Estadi Municipal de Badalona i el públic omplia la graderia principal de la instal·lació per animar als Dracs cap al seu 8è títol de la Copa d'Espanya (unes 1800 persones aproximadament).

public copa
Foto: F. Vinaixa

El partit començava de cara pels interessos badalonins amb un touchdown d'Eric Ladero i un punt extra posterior que posava el 7 a 0 en el marcador. Responien els Black Demons de Las Rozas amb una passada de 21 yardas i touchdown de Jesús Pérez amb posterior extrapoint (7-7). Els Dracs tornaven a avançar-se de nou amb el segon touchdown de Ladero (7-14), i els madrilenys reaccionaven de nou amb un touchdown de Jorge Garcia-Varcárcel (14-14).

A la segona meitat eren els Black Demons els que es van avançar en el marcador amb touchdown de Daniel Romero tot i que els Dracs van reaccionar amb la seva darrera anotació obra d'Albert González amb una jugada de 30 yardes (21-21). Amb aquest empat acabava el darrer quart i la final anava a la pròrroga. En el temps afegit, Daniel Romero aconseguia un touchdown de carrera que tancava el marcador (21-27), el partit, i donava el seu segon títol e Copa d'Espanya als Black Demons.

copasubcampions
Foto: F. Vinaixa

Els Badalona Dracs s'han de conformar, per tant, amb el subcampionat de la Copa d'Espanya, el desè en la 17a final disputada. Els madrilenys, en canvi, havien estat 5 vegades subcampions i sumen amb aquest és el seu segon campionat i aconseguit de manera consecutiva en la que era la seva setena final de Copa estatal.

El palmarès de la Copa d'Espanya el continua encapçalant els Pioners de L'Hospitalet amb 9 títols, els segueixen els Badalona Dracs amb 7, els Osos de Madrid en tenen 6, els Panteras 3, i ara els Black Demons 2.