La costa es manté al marge de la inestabilitat de tarda que afecta l'interior

La costa es manté al marge de la inestabilitat de tarda que afecta l'interior
Ingrid Vicent
06/06/2023 - 09:39

Badalona - Dimarts ha començat amb molta suavitat tèrmica des de bon matí. La temperatura mínima es va apropant a la xifra dels 20 °C, però de moment encara no ha arribat cap nit tropical a Badalona. Avui el termòmetre ha marcat xifres entre els 18 i 19 °C. Dia de màniga curta i ambient càlid al centre de la jornada. La temperatura màxima es mourà amb valors entorn els 24 °C, puntualment més alta en alguns punts del nord del municipi.

Demà es mantindrà un termòmetre estable i a partir de dijous hi haurà una tendència a l'alça de la temperatura. A mesura que avanci la setmana la calor s'anirà accentuant.

Avui el temps portarà poques complicacions a la franja de costa. El dia ha començat amb ambient assolellat i alguns núvols prims. Així es mantindrà també a la tarda quan s'observaran nuvolades cap a l'interior. La franja de costa quedarà al marge de la inestabilitat de tarda. A partir de migdia creixeran núvols convectius cap al Prelitoral i terç nord de Catalunya, sector on es reactivaran els ruixats i les tempestes. Al llarg d'aquesta setmana la inestabilitat s'anirà reduint, els xàfecs desapareixeran del prelitoral i es concentraran cap a l'extrem nord de Catalunya.

Dimecres arribaran núvols prims des de l'interior de la Península i el sol s'anirà enterbolint. Els núvols alts i mitgencs deixaran un cel emblanquinat a la tarda. Es tractarà de núvols que no portaran pluges, però implicaran un cel mig tapat de cara els dies vinents.