La Cursa del Dimoni es posposa fins al diumenge 16 de juny

La Cursa del Dimoni es posposa fins al diumenge 16 de juny
Jordi Ribàs
14/05/2024 - 19:19

Badalona - La Cursa del Dimoni se celebrarà el diumenge 16 de juny i no el 26 de maig com estava prevista i apareixia als programes de les festes de maig. Segons l'Ajuntament, el canvi de data respon a “la coincidència amb altres esdeveniments esportius” al mateix entorn, al passeig de la Rambla.

La Cursa Popular Ciutat de Badalona es farà amb el mateix format dels darrers anys, amb tres circuits (gran, mitjà i mini), amb sortida i arribada al passeig de la Rambla i amb l'avituallament ubicat al carrer d'Eduard Maristany a tocar de la piscina municipal Mireia Belmonte, recorrent diversos indrets emblemàtics de la ciutat. Les inscripcions es podran fer per Internet del 15 de maig fins al 13 de juny a les 24.00 hores (o fins que s'acabin els dorsals).

El PSC argumenta que el canvi de data s'ha fet per “incompetència”

Pel PSC de Badalona, per contra, el canvi de data s'ha produït “per la incompetència” del govern local. Hores abans de l'anunci de l'Ajuntament, els socialistes han enviat una nota de premsa on assenyalaven que el termini per presentar les ofertes per organitzar la cursa acabava el 27 de maig, l'endemà de la data de la celebració. Segons el president del grup municipal socialista, Fernando Carrera, es tracta d'una nova rectificació del govern després d'una queixa del PSC: “si hem d'estar assenyalant sistemàticament totes aquelles errades del govern per tal que rectifiquin, doncs ho continuarem fent”. Carrera afegeix que era una “estupidesa” fer “una licitació pel dia 27 per una cursa del 26”.

Recordem que un canvi similar ja es va produir l'any 2022, durant el govern encapçalat pel socialista Rubén Guijarro, quan la cursa va passar del 22 de maig al 18 de juny per, precisament, un retard en la licitació de la cursa.