La cursa solidària dels Mossos d'Esquadra per La Lucha de Abril supera els 3.000 corredors

La cursa solidària dels Mossos d'Esquadra per La Lucha de Abril supera els 3.000 corredors
Judit Larios
14/04/2024 - 21:06

Badalona - Més de 3.300 persones han participat en la tercera cursa solidària dels Mossos d'Esquadra, el doble d'inscrits de la primera edició. Els beneficis recaptats, que es calcula que podrien arribar als 50.000 euros, es destinaran íntegrament a la investigació de La Lucha de Abril.

A dos quarts de 10 es donava el tret de sortida a les curses de 5 i 10 quilòmetres davant del Palau Municipal d'Esports. Després ha estat el torn de la caminada popular i les curses infantils. Al llarg del matí també s'han fet exhibicions amb la unitat canina dels Mossos.

cursa mossos lucha de abril 3

Els fons aconseguits amb les inscripcions i amb la venda de samarretes i dorsals solidaris serviran per avançar en la recerca de l'SPG52, la malaltia ultra rara que afecta l'Abril. A l'estat espanyol només la pateixen ella i el Samuel, un nen de Granada que ha vingut a Badalona per donar suport a la cursa. Entre els corredors també hi havia alguns dels investigadors que treballen per trobar la cura d'aquesta malaltia. En aquests moments, han injectat un possible antídot en ratolins i s'està a l'espera dels resultats.

cursa mossos lucha de abril