La cursa solidària per malalties minoritàries acull més de mil participants

La cursa solidària per malalties minoritàries acull més de mil participants
Paula Reverter Pastor
26/02/2024 - 15:24

Badalona - Badalona ha acollit la 12a edició de la cursa solidària destinada a les malalties minoritàries, en la qual van participar més de mil corredors i corredores.

Amb sortida al Passeig Marítim de la ciutat, la cursa solidària va comptar amb tres modalitats perquè tothom pogués participar, des dels més grans fins als més petits. En primer lloc, a les 8:30 h van iniciar l'esdeveniment els participants de la caminada de 5km, més tard els i les corredores de la cursa de 5 i 10 km i per últim els més petits a la cursa infantil amb sortida les 11:00 h del matí. Els germans corredors José i Juan Fernández Torrejón ens expliquen per què sempre prioritzen aquesta cursa:

La cursa té l'objectiu de recaptar fons i destinar-los a l'Hospital Can Ruti per a la investigació de les malalties minoritàries, en aquest cas la coneguda com CTNNB1, un trastorn genètic del neurodesenvolupament amb només 9 casos diagnosticats a Catalunya, 31 a Espanya i 430 a tot el món. L'organitzador David Neira, Roser Candela i Agustí Jové, pares de nens amb la malaltia minoritària CTNNB1 ens expliquen la importància de participar-hi:

Les recaptacions de curses anteriors, de fet, ja han ajudat a ampliar l'equip d'investigació de Can Ruti, i aquest juny els pares dels nens afectats podran viatjar a Eslovènia a una conferència sobre la malaltia en la qual valoraran si poden formar part d'un estudi de teràpia gènica.