La DGAIA treballa amb 7 dels 13 menors d'edat inimputables acusats de participar en violacions grupals a Badalona

La DGAIA treballa amb 7 dels 13 menors d'edat inimputables acusats de participar en violacions grupals a Badalona
Susana Soldado
12/06/2023 - 17:27

Badalona - La Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència, la DGAIA, treballa amb 7 dels 13 menors d'edat inimputables acusats de participar en alguna de les violacions grupals de Badalona. Segons ha explicat la directora de l'ens, Ester Cabanes, al Diari Ara, alguns dels menors no eren conscients del que feien i els ha costat entendre la gravetat dels fets.

Segons ha explicat la directora de la DGAIA, quan es dona un cas d'aquest tipus es convoca la família i el nen, una cita obligatòria que, si no es compleix, pot comportar la retirada de la custòdia. També comença un procés “terapèutic”, que pot durar un any, perquè el nen acabi entenent el que ha fet i les conseqüències del fet.

Respecte al debat d'endurir la llei del menor, des de la DGAIA no es mostren partidaris de rebaixar l'edat en què un menor és inimputable. Defensen un treball de reinserció, ja que afirmen el nen no entendria el càstig i, per tant, seria ineficaç. Tot i això, la directora de la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència s'ha mostrat crítica a com està estipulada la llei perquè permet que víctimes i agressors es trobin pel carrer.

Fins ara, la DGAIA ja ha començat la feina amb 7 dels 13 menors de 14 anys implicats en casos d'agressions sexuals grupals. Pertanyen als 4 primers casos que es van conèixer. A la resta de casos, els expedients estan en fases prèvies i l'ens està a l'espera de rebre, en una o dues setmanes, la informació necessària per començar la teràpia.