La Diada de l'Educació Pública reclama un major manteniment dels centres i la climatització de les aules

La Diada de l'Educació Pública reclama un major manteniment dels centres i la climatització de les aules
Judit Larios
02/06/2024 - 19:23

Badalona - Sota el lema 'Per unes instal·lacions dignes', la dotzena Diada de l'Educació Pública de Badalona ha reivindicat un major manteniment de les escoles i la climatització de les aules. En una jornada organitzada per FAMPAS i amb la col·laboració de les AFAs de les escoles públiques a la ciutat, la Nau 3 de l'Escorxador s'ha omplert aquest dissabte d'activitats per als infants.

Tant la FAMPAS com el sindicat USTEC·STEs reconeixen la voluntat del govern local de donar resposta a les seves demandes. Assenyalen, però, que de moment no s'ha materialitzat cap de les promeses que se'ls han fet. La falta de planificació dels darrers anys sobre el manteniment de les escoles, lamenten, s'ha convertit en un problema estructural que es manifesta en forma de goteres, plagues de paneroles o instal·lacions elèctriques deficients. Això sí, aplaudeixen la convocatòria recent per contractar una dotzena d'oficials d'ofici, que creuen que permetrà començar a fer avenços.

La FAMPAS també critica l'obstacle que suposa l'excés de burocràcia a l'hora de pactar solucions amb el consistori. Una altra de les seves preocupacions, ara, és la forta calor que pateixen els alumnes de les escoles orientades al sol. Alerten que, en alguns casos, les temperatures a les aules poden arribar a superar els 30 graus. Per això, demanen fer el mínim de tràmits possible perquè les solucions arribin abans que la calor s'intensifiqui encara més.

Una altra de les reivindicacions que, un any més, s'ha posat sobre la taula ha estat la necessitat de replantejar les zones educatives per evitar que hi hagi infants que es quedin sense places. Assenyalen que les zones més castigades són la 4 i la 6, on hi ha una major concentració d'escoles concertades i una creixent demanda d'escolarització pública.

En una jornada festiva, però, sobretot, reivindicativa les famílies que hi han participat han pogut trobar tallers de plastilina, tir amb arc, un scape room i una batucada.