La Diputació de Barcelona concedirà més de 2 milions d'euros a l'Ajuntament de Badalona per assegurar la seva liquiditat

La Diputació de Barcelona concedirà més de 2 milions d'euros a l'Ajuntament de Badalona per assegurar la seva liquiditat
Judit Larios
09/11/2023 - 21:13

Badalona - La Diputació de Barcelona concedirà més de 2 milions d'euros a l'Ajuntament de Badalona perquè pugui tancar l'any sense dèficit i assegurar la liquiditat del 2024. En total, l'ens ha aprovat aquest dijous destinar 6,14 milions d'euros als ajuntaments del Barcelonès.

Per la seva banda, Santa Coloma de Gramenet rebrà més d'un milió i mig d'euros i Sant Adrià del Besòs prop de 600.000 euros. Es tracta d'un fons extraordinari de la Diputació que es dividirà en dues fases. La primera es pagarà al desembre perquè els ajuntaments puguin tancar els pressupostos sense dèficit. El segon pagament es farà el 2024, per garantir que els executius municipals puguin començar l'any amb els fons necessaris. Segons la Diputació, el compromís és garantir que els municipis puguin prestar serveis públics de qualitat. La distribució dels ajuts s'ha fet tenint en compte criteris com el nombre d'habitants, la desocupació i l'extensió territorial del municipi.

L'ajut preveu dues línies de suport. Una d'elles inclou actuacions com les reparacions i manteniment d'infraestructures, actuacions per fomentar el turisme sostenible i la inserció laboral dels col·lectius en situació de vulnerabilitat, entre d'altres. La segona està pensada per a inversions per a la transició energètica i el reconeixement del patrimoni arquitectònic local.