La diputada d'ERC Maria Dantas fa una crida a votar el 23-J per evitar que l'extrema dreta entri a les institucions

La diputada d'ERC Maria Dantas fa una crida a votar el 23-J per evitar que l'extrema dreta entri a les institucions
Àlex Sisó
04/07/2023 - 21:04

Badalona - La diputada al Congrés per Esquerra Republicana i candidata a les eleccions del 23 de juliol, Maria Dantas, ha explicat aquest dimarts al Casal de la Solidaritat de Can Pepus, quines són les tasques que desenvolupen els diputats catalans a Madrid per protegir Catalunya i els drets socials i nacionals de tota la ciutadania. Ha destacat la importancia d'anar a votar per evitar que l'extrema dreta arribi a les institucions de Catalunya i de qualsevol país del món.

danta ok

Durant l'acte, Dantas ha exposat la feina feta durant aquests 4 anys pel grup republicà al Congrés i la que volen continuar fent. Ha destacat que durant aquest temps han registrat diverses iniciatives parlamentàries per protegir, defensar i garantir els drets de tota la ciutadania de Catalunya. Entre les fites aconseguides, ha posat com a exemple els indults a alguns presos, l'eliminació del delicte de sedició del Codi Penal i l'aprovació de la llei trans. Dantas ha fet una crida a què la ciutadania voti el pròxim 23 de juliol per fer fora l'extrema dreta de les institucions. N'ha posat com a exemple el cas del Brasil, país on va nèixer i del qual va arribar fa tres dècades.


En la mateixa línia s'ha expressat el president del Grup Municipal d'Esquerra Republicana a Badalona, Àlex Montornès, qui considera molt important que els partits d'esquerra tinguin força per aturar l'auge de l'extrema dreta.

De cara a les eleccions del 23-J, la diputada Maria Dantas ha detallat que des d'ERC proposen un programa de base social i nacional, mediambientalista, antiracista i feminista. Un discurs de gènere, diu, i de defensa dels drets de totes les persones i del col·lectiu LGTBI.