La directora badalonina Carla Simón guanya el Premi Nacional de Cinematografia 2023

La directora badalonina Carla Simón guanya el Premi Nacional de Cinematografia 2023
Àlex Sisó
01/06/2023 - 16:32

´Badalona - La directora badalonina, Carla Simón, ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cinematografia 2023 que atorga el Ministeri de Cultura i que està dotat amb 30.000 euros.

El jurat ha volgut reconèixer Simón per haver posicionat el cinema espanyol en el panorama internacional amb 'Alcarràs', el segon llargmetratge de la cineasta que el febrer de 2022 va guanyar l'Os d'Or a la Berlinale, convertint-se en la primera producció catalana en obtenir aquest guardó.

El jurat ha fet èmfasi en el fet que Simón representa a una generació de cineastes que han aconseguit, en molt poc temps, desenvolupar un cinema de qualitat i compromès amb el propi mitjà i la societat, arribant a un públic global. Considera, a més, que la badalonina és un dels referents del gran moment que viu el cinema espanyol.

Dels films de Simón, el jurat ha destacat la naturalitat i precisió en la construcció d'històries i personatges així com la combinació, amb intel·ligència i rigor, del realisme i la ficció. També, la incorporació d'una diversitat de llengües que enriqueixen la societat.