La dotzena Fira de Sant Jordi aplega centenars de ciutadans per conèixer la tasca d'entitats socials i culturals de la ciutat

La dotzena Fira de Sant Jordi aplega centenars de ciutadans per conèixer la tasca d'entitats socials i culturals de la ciutat
Raquel Moreno
23/04/2024 - 14:18

Badalona - Ambient festiu aquest dimarts al carrer de Francesc Layret en la dotzena edició de la Fira de Sant Jordi. Més d'una trentena de parades d'entitats socials i culturals, a més de centres educatius, floristeries i establiments comercials del municipi participen d'una diada on llibres i roses són protagonistes. Les entitats aprofiten aquesta jornada festiva per a donar-se a conèixer i celebrar la cultura.

fira sant jordi

Centenars de ciutadans han passejat des de primera hora del matí per un carrer de Francesc Layret tallat a la circulació de vehicles farcit de més d'una vintena de parades d'entitats de la ciutat que han explicat els seus projectes i s'han donat a conèixer. Per a la colla de cultura popular i tradicional Bèsties de Foc la diada és una bona oportunitat per fer créixer la colla i escalfar motors per a les Festes de Maig. També hi ha estat present la Fundació Salut Alta que aprofita la diada de Sant Jordi per fomentar la lectura en català entre els joves.

fira sant jordi 4

I coincidint amb la diada, Òmnium Cultural juntament amb el Gremi de Llibreters de Catalunya ha engegat la campanya “Llegir ens fa grans”. Una iniciativa per a impulsar la literatura infantil i juvenil en català a les biblioteques escolars. A Badalona tothom que s'hi vulgui sumar pot regalar un llibre i deixar-lo a Saltamartí Llibres o a la parada d'Òmnium. Els exemplars rebuts es repartiran la setmana vinent a les biblioteques escolars dels centres adherits a la campanya, com ara les escoles Josep Carner, Baldomer Sola, Artur Martorell i Betúlia. També hi participen l'institut La Llauna i l'institut de Tiana.

fira sant jordi 2

Les roses han estat també les grans protagonistes d'aquest matí a desenes de parades. Per als floristes, aquesta és una de les jornades on més augmenta la seva facturació. Les vendes, celebren des de Can Boter, són del tot positives. El Mercat de Flor i Planta Ornamental preveu que aquest Sant Jordi es vendran 7 milions de roses arreu de Catalunya, un milió més que l'any passat.

fira sant jordi 10