FAMPAS Badalona lamenta la manca d'oferta per cobrir la demanda de places a les escoles

FAMPAS Badalona lamenta la manca d'oferta per cobrir la demanda de places a les escoles
Àlex Sisó
10/06/2024 - 21:14

Badalona - Fampas Badalona lamenta que no hi hagi prou oferta per cobrir la demanda de sol·licituds de places d'I3 a les zones 4 i 6, que comprenen els barris del Centre, Progrés, Port i Casagemes. Enguany també s'afegeix la manca de places destinades a l'alumnat amb Necessitats Educatives Específiques (NEE) als instituts, la qual cosa, asseguren, ha obligat a reconvertir places ordinàries a diversos centres.

Entre els instituts afectats es troba el Ventura Gasol, que ha tingut molta més demanda de l'oferta que ofereix. Ho ha explicat al BDN360 la Núria Sabaté, secretària de FAMPAS Badalona.

La baixa natalitat tampoc no ha permès millorar la situació a Badalona perquè, segons Sabater, a la ciutat cada vegada venen més famílies a viure-hi, però sense incrementar el nombre de places oferides. Més enllà d'això, Fampas insisteix en la necessitat de fer un pla de xoc per solucionar els problemes de manteniment als centres educatius de la ciutat. Sobre aquesta qüestió, s'ha pronunciat el Coordinador d'Educació, José Manuel López, qui assegura que l'executiu local està assumint tasques que li correspondrien a la Generalitat.

Tot i que ja s'han començat a publicar les llistes de places assignades, aquestes encara no són definitives. Durant aquesta setmana es farà la Comissió de Garanties d'Admissió, on es realitzaran les segones assignacions. Les llistes definitives no es publicaran fins al 14 de juny i les matriculacions es podran fer a partir del dia 18.

Entrevista íntegra al BDN360