Un de cada quatre catalans viu en situació de pobresa segons un informe de la FECAS

Un de cada quatre catalans viu en situació de pobresa segons un informe de la FECAS
Berta Soler Mercader
27/12/2023 - 09:18

Badalona - Un de cada 4 catalans viu en situació de pobresa. Aquesta és una de les conclusions que destaca un nou informe publicat per la Federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social. A més, l'última actualització de l'Atles de Distribució de la Renda de les Llars, elaborat per l'INE, destaca que un 46% de llars amb menors dels barris de Llefià i Sant Roc es troben en risc de pobresa infantil i un 25% en situació de pobresa severa.

El Casal dels Infants ha alertat que, tot i que la proporció d'infants en risc de pobresa ja és “alarmant” al conjunt de Catalunya, cal posar el focus on la xifra s'enfila, com per exemple al barri de la Mina, de Sant Adrià de Besòs, o el del Fondo, a Santa Coloma de Gramenet. De fet, des de l'associació insisteixen en la necessitat que les administracions garanteixin finançament i recursos suficients per donar cobertura a tots aquells infants que ho necessiten.

Precisament, en un context en què augmenta constantment el cost de vida, des de la Federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social alerten de la manca de coordinació i eficiència del sistema de prestacions del país. Sostenen que conté unes prestacions dissenyades fa més de 40 anys, on el model de societat era completament diferent de l'actual. També ressalten que la situació de pobresa s'està convertint cada vegada més greu entre infants i joves, i demanen rebaixar l'edat legal per adquirir prestacions socials com, per exemple, la Renda Garantida de Ciutadania.

  • La Mariona Puigdellívol és la directora general de la Federació:

També recorden que el paper dels ens locals és fonamental, així com la coordinació i integració entre administracions, per convertir el sistema de prestacions en un sistema més eficient i útil per als més vulnerables. Des de la Federació recorden que és una fotografia que no els agrada veure, però cal explicar.

📺 Notícia audiovisual informatiu 27/12/23: