La Federació de Dones encoratja a les joves a que es posin al capdavant de la lluita feminista

La Federació de Dones encoratja a les joves a que es posin al capdavant de la lluita feminista
Anna Fàbrega
17/07/2023 - 13:35

Badalona - La Federació de Dones de Badalona encoratja a les joves de la ciutat a que es posin al capdavant de la lluita feminista. Així ha quedat palès a la celebració del desè aniversari de l'entitat al Centre Cívic Can Cabanyes, que va tenir lloc divendres. La festa s'ha completat amb una programació plena d'activitats per fer un homenatge al llarg i punyent recorregut d'aquesta associació de referència de la ciutat.

Acte 10 anys Federació de Dones 3

Actuacions musicals, batucades i 'zumba' han sigut alguns dels ingredients que van acompanyar la botifarrada de celebració dels deu anys de trajectòria de la Federació de Dones de Badalona. La seva actual presidenta, Celestina Yañez, posa en emfàsi que els objectius principals de l'entitat són 'aconseguir una educació basada en l'igualtat de gènere i una ciutat més segura per les dones'. Però el repte cabdal, diu, és vetllar per la continuïtat de l'entitat. Per això, fa un reclam a les dones joves de la ciutat a que s'animin a participar.

Acte 10 anys Federació de Dones 2

L'acte festiu va servir per fer un homenatge a la dècada de lluita de l'entitat: un recorregut de passes endavant contra la violència de gènere. Per Rocío Mateos, que ha estat la presidenta de l'associació durant aquests darrers deu anys, la major fita és el haver aconseguir crear un espai 'on les dones de la ciutat puguin tenir veu i ser escoltades'.

Acte 10 anys Federació de Dones 1

Durant l'acte, la regidora de l'Àrea de Feminisme, Florencia Badia, va atorgar un guardó de reconeixement a la Federació de Dones de Badalona per la seva trajectòria.