La Federació de Mercats Municipals, esperançada i escèptica alhora amb la promesa del govern

La Federació de Mercats Municipals, esperançada i escèptica alhora amb la promesa del govern
Raquel Moreno / Judit Larios
09/02/2024 - 20:25

Badalona - La Federació de Mercats Municipals es mostra escèptica davant la possibilitat que les obres per reformar els mercats Maignon, Llefià i Torner es puguin licitar aquest 2024. Tot i que veuen la promesa del govern amb bons ulls, desconfien d'una nova promesa que, reiteren, no es materialitza mai.

Mentre no arriba aquesta remodelació, lamenten, els mercats municipals van perdent parades. Segons el president de la Federació de Mercats Municipals, Juan Carlos de Miguel, cal revertir aquesta situació amb un projecte que s'ajusti a les necessitats de cada mercat. En el cas del de Llefià, del qual també n'és el president, passaria per la instal·lació d'un supermercat, complementant així l'oferta dels mateixos paradistes.

Són molts els governs que ens han promès que s'arreglaria el mercat, però a l'hora de la veritat ningú ho ha fet. Esperança en tenim, però desconfiança també en tenim molta.

De la quinzena de parades que hi havia l'any 2008 al mercat municipal de Llefià, aquest 2024 hi quedaran una desena. En els darrers dos mesos, explica, el mercat Torner n'ha perdut 4. Des del mercat de La Salut, on també s'han tancat dues parades recentment, se senten abandonats pels diferents governs locals. El seu president, José Martínez, creu que és un sentiment generalitzat a tots els mercats de la ciutat des de fa anys i demana millores en els equipaments, ja que, assenyalen, estan obsolets.

Portem 20 anys una mica oblidats. Estem esperant que vingui un govern amb ganes d'apostar. Se'ls ha ofert tancar un parell de mercats si realment no són rentables i han dit que no [...], però si volem mantenir-los els sis fem-ho dignament.

Martínez també recrimina que siguin els mateixos mercats els que han d'assumir els costos del tancament de parades. Defensa que, tenint en compte que són edificis municipals, l'ajuntament s'hauria de fer càrrec d'una part de la despesa que comporta.