Els municipis reclamen a l'Estat compensacions per les pèrdues de l'impost de plusvàlua i pel dèficit del transport urbà

Els municipis reclamen a l'Estat compensacions per les pèrdues de l'impost de plusvàlua i pel dèficit del transport urbà
Berta Soler
09/04/2024 - 17:38

Badalona - La Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la FEMP, de la qual és membre l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, reclama a l'estat la compensació de les pèrdues municipals per l'anul·lació de l'impost de plusvàlua. Una recaptació que, recordem, cobren els ajuntaments per la venda, donació o herència d'un habitatge. Ho ha fet en una reunió amb el Ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, on també han reclamat la compensació del dèficit del transport urbà.

A la trobada, li han demanat la convocatòria de la Comissió Nacional d'Administració Local per tractar aquests temes però també d'altres de l'àmbit econòmic, com l'estudi de línies de suport per municipis en risc financer.

Per la seva banda, a la trobada el ministre s'ha compromès a reunir aquesta Comissió abans de l'estiu per tractar aquestes qüestions, ja que coincideix amb el fet que és necessari actualitzar el model de finançament local.

WhatsApp Image 2024-04-09 at 15.59.23