La festa major de Santa Coloma prescindeix dels jocs d'aigua per conscienciar els infants de la sequera

La festa major de Santa Coloma prescindeix dels jocs d'aigua per conscienciar els infants de la sequera
Judit Larios
02/09/2023 - 16:38

Santa Coloma de Gramenet - La tradicional Festa d'Aigües de la festa major de Santa Coloma de Gramenet s'ha reconvertit aquest any en l'anomenat Espai d'aigua sostenible. Una proposta per a infants d'entre 3 i 12 anys que ha substituït els jocs d'aigua per d'altres que fan prendre consciència sobre la importància de tenir cura d'aquest recurs.

Després de 10 anys celebrant aquesta festa on l'element protagonista era l'aigua, enguany els jocs s'han reformulat per tal de no gastar-ne ni una sola gota. Davant l'actual situació de sequera, l'organitzadora Aigües de Barcelona, l'empresa metropolitana de gestió de l'aigua, ha optat per oferir jocs alternatius pensats per sensibilitzar sobre el valor d'aquest recurs escàs.

Mentre que algunes famílies ja havien gaudit d'aquesta festa en anys anteriors, d'altres s'hi han apropat per primera vegada. Totes coincideixen a aplaudir el nou plantejament de la festa. Així, per exemple, el joc que anys enrere consistia a transportar aigua per omplir galledes, enguany s'ha dut a terme amb pilotes de plàstic. Cada pilota que queia pel camí, representava una gota d'aigua perduda.