La Fira dels Objectius de Desevolupament Sostenible, premiada per l'Ajuntament de Barcelona

La Fira dels Objectius de Desevolupament Sostenible, premiada per l'Ajuntament de Barcelona
Susana Soldado
24/05/2024 - 14:42

Sant Antoni de Llefià - Més de mil alumnes dels barris de Sant Roc, Llefià i La Salut han passat aquest divendres per la Fira dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Una mostra que serveix perquè escoles i instituts mostrin els seus treballs de sensibilització al voltant de l'Agenda 2030. En la seva 3a edició, la fira ha guanyat el Premi al Millor Projecte ODS de l'Ajuntament de Barcelona, un reconeixement, afirma la coordinadora del fira, Cristina Llevat, a la seva transversalitat.

Es tracta d'un projecte col·lectiu i transversal que implica centres de primària i secundària de la zona Sud de Badalona. Durant el curs han treballat els diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible a través d'una recerca concreta i, a la fira, l'exposen a altres centres educatius però també a tot aquell que s'hi ha acostat amb l'objectiu de conscienciar i compartir idees per canviar el món.

FIRA ODS 3 OK

Projectes sobre com fer sabó o com reciclar a les escoles de forma correcta han estat alguns dels exposats durant tot el matí. L'Institut Barres i Ones, per exemple, ha estudiat els microplàstics per trobar possibles alternatives més sostenibles.

FIRA ODS 4 OK

A banda dels projectes exposats, les escoles i instituts han aprofitat l'escenari per fer recitals de poesia, espectacles musicals i llegir manifestos. Una forma de crear xarxa entre els assistents i fer la fira més gran.

FIRA ODS