L'Audiència Nacional assumirà la investigació del cas de l'home que va atacar amb una destral un restaurant del Màgic Badalona

L'Audiència Nacional assumirà la investigació del cas de l'home que va atacar amb una destral un restaurant del Màgic Badalona
Redacció
19/04/2024 - 13:44

Badalona - L'Audiència Nacional ha acordat aquest divendres que assumirà la investigació per presumpte delicte de terrorisme del cas de l'home que va atacar amb una destral un restaurant al centre comercial Màgic de Badalona. Una informació que han avançat mitjans com Europa Press i El Periódico. En aquest sentit, l'Audiència coincideix amb la Fiscalia, que demanava que aquest tribunal es quedi amb la causa.

Així, la Fiscalia ha fet l'informe favorable perquè el cas passi a mans del jutjat Central d'Instrucció número 6, després de la inhibició del jutjat d'Instrucció número 4 de Badalona. L'investigat, que segons la justícia podria haver actuat en compliment dels postulats de la gihad islàmica, està en presó provisional des del 29 de març per decisió d'aquest jutjat de la ciutat.

màgic

Els fets van succeir el passat 27 de març, al centre comercial Màgic. L'individu s'hi va adreçar amb un mocador palestí al cap i armat amb una destral. Ja dins de l'establiment es va adreçar a un dels restaurants i allà va començar a brandar l'arma. Va trencar la lluna d'un expositor causant, segons informa Fiscalia, un clima de terror i histèria col·lectives. Un altre ciutadà va aconseguir immovilitzar l'home.

Els fets, segons els tribunals, podrien ser constitutius d'un pressumpte delicte d'integració o col·laboració amb organització terrorista. Podria tractar-se, segons Fiscalia, d'un acció violenta individual o en solitari en nom dels postulats de la Gihad islàmica.