La Fundació Amics de la Gent gran busca voluntaris i suport econòmic per reforçar les festes nadalenques

La Fundació Amics de la Gent gran busca voluntaris i suport econòmic per reforçar les festes nadalenques
Anna García de Albéniz
27/11/2023 - 14:07

Badalona - Sota el lema «Aquest Nadal et pot tocar a tu» la Fundació Amics de la Gent Gran fa una crida per atreure voluntaris i suport econòmic de cara les festes nadalenques. L'entitat ha engegat una nova campanya amb tallers i activitats per acompanyar les persones grans en aquestes dates assenyalades.

L'entitat acompanya a Badalona 120 persones grans que pateixen soledat no desitjada. Tot i així, es tracta d'una xifra estimada, ja que tenen constància que la llista de veïns en aquesta situació és més llarga. El Nadal és una època d'il·lusió, alegria i retrobaments, però per a aquest col·lectiu empitjora el sentiment de soledat considerablement. És per això que la fundació ha programat diversos actes en les properes setmanes: un dinar de Nadal el 16 de desembre, reunions i trobades per fer companyia les persones grans i veure plegats, per exemple, els llums de nadal. Albert Quiles, director de la Fundació, assegura que cal un canvi de mentalitat en la societat per trencar amb els estigmes associats a la soledat no desitjada.

La Fundació Amics de la Gent Gran realitza una tasca d'acompanyament durant tot l'any, però la seva activitat s'intensifica per Nadal. Actualment compta amb 140 voluntaris, una xifra insuficient per cobrir les necessitats en les properes setmanes. En aquest sentit, la nova campanya fa una crida ciutadana per col·laborar amb l'entitat, també des del punt de vista econòmic. I es que la fundació necessita 90.000 euros per tirar endavant els diversos projectes en el marc del programa nadalenc.