La Fundació Formació i Treball aconsegueix una quarentena de contractes d'inserció a Badalona

La Fundació Formació i Treball aconsegueix una quarentena de contractes d'inserció a Badalona
Sara Nicolás / Mar Martínez
30/06/2023 - 16:57

Badalona - Una quarantena de persones en situació de vulnerabilitat han aconseguit contractes d'inserció durant el 2022 a Badalona a través de la Fundació Formació i Treball. A la delegació que l'entitat té a la ciutat el percentatge d'insercions s'enfila fins al 70 i s'orienten, principalment, al sector dels serveis.

L'any 2019 el Javier Mejía arribava a Barcelona procedent de Veneçuela. Va ser a través dels Serveis Socials del seu barri que va arribar a la Fundació Formació i Treball, on després de dues setmanes li van fer una entrevista. El Javier va optar a formar-se com a peó de deixalleria i, a partir d'aquell moment, va començar la relació amb el seu tutor.

La majoria de les persones que entren a la Fundació Formació i Treball són migrants, joves extutelats o persones més grans de 45 anys amb dificultats per trobar feina. L'objectiu principal, asseguren, és aconseguir crear un cercle on els usuaris puguin formar-se i accedir a contractes d'inserció temporals. Després, els mateixos deixaran aquestes vacants a noves persones quan accedeixin al mercat laboral ordinari.

A través de les formacions que els ofereixen i la feina dels tècnics d'acompanyament, intenten extreure de dins el millor de cada persona. Habilitats que, majoritàriament a causa de les circumstàncies que els han acompanyat, no han pogut explotar.