La Fundació Germina ha atès l'últim any un centenar de casos de maltractaments i abusos sexuals a Badalona i Santa Coloma

La Fundació Germina ha atès l'últim any un centenar de casos de maltractaments i abusos sexuals a Badalona i Santa Coloma
Sílvia Villarroel
17/10/2023 - 18:31

Badalona - La Fundació Germina ha atès l'últim any 25 casos de maltractaments i abusos sexuals greus a Badalona i Santa Coloma de Gramenet i una vuitantena de menys greus, dels 300 infants i joves que atenen. En el 100% dels casos es tracta d'un entorn molt proper al menor.

Des de la Fundació Germina, que atén infants en situacions vulnerables i amb experiència en casos d'abusos sexuals i maltractament, asseguren que cal estar molt atents, posar la mirada en aquesta realitat i generar un marc de proximitat per aconseguir que els menors verbalitzin l'agressió, tot i que cada vegada ho fan més.

Mario Cuixart, director de la Fundació Germina

Demanen un servei més integral d'atenció a aquests infants i joves menors, que inclogui la implicació de les diferents disciplines de l'àmbit social, de la salut, policial i judicial per poder-se coordinar millor i més ràpidament quan es requereixi. També reclamen la creació d'una policia especialitzada en la infància.

El 32% dels casos de pederàstia que tracta fiscalia a l'estat espanyol no poden prosperar perquè ja han prescrit. Davant aquesta situació, el Parlament de Catalunya reclamarà al Congrés que aquests delictes no prescriguin mai.