La Fundació Llegat Roca i Pi creix i reforça l'acompanyament a les persones en risc d'exclusió social

La Fundació Llegat Roca i Pi creix i reforça l'acompanyament a les persones en risc d'exclusió social
Mònica Martín / Jordi Ribàs
27/03/2024 - 11:24

Badalona - En el darrer any la Fundació Llegat Roca i Pi ha ampliat els projectes destinats a oferir habitatge i aquest mes han signat nous convenis de col·laboració amb més d'una trentena d'entitats socials, la majoria de Badalona.

Amb aquestes noves sinergies la fundació busca reforçar l'acompanyament que fan a persones i famílies en risc d'exclusió social del Barcelonès, especialment a infants i joves que s'ha destinat un 40% del total. Aquest programa de convenis concreta aportacions econòmiques de la Fundació Roca i Pi a les entitats per tal de consolidar la seva tasca, la previsió per 2024 és aportar 538.500 €, un 10% més que el 2023.

Badalona és un dels 140 municipis catalogats com àrees tenses i on ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge per limitar els preus del lloguer. Aquesta és una de les necessitats més demandades per a les famílies en risc d'exclusió social i per a les persones que viuen al carrer. Mar Alsamora, cap d'Acció Social de la Fundació Llegat Roca i Pi, detalla que la fundació ha engegat tres nous projectes: 'Fent Carrera' un projecte destinat a joves que inclou, en primera instància, l'habitatge, seguit de l'alfabetització. 'Infusió' projecte que ofereix pisos de tres habitacions per a persones sense llar i amb discapacitats intel·lectuals. I 'Renaixent', la iniciativa més recent, que ha aconseguit oferir un habitatge a quinze persones que vivien al carrer després de rehabilitat un edifici sencer.

Amb motiu de la signatura dels nous convenis, la fundació va organitzar una trobada amb activitats de coneixença i d'intercanvi entre les entitats de l'entorn de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma.

Notícia audiovisual: