La Fundació Pere Tarrés posa en marxa la campanya de beques 'Cap infant sense colònies'

La Fundació Pere Tarrés posa en marxa la campanya de beques 'Cap infant sense colònies'
Sílvia Villarroel
17/05/2023 - 16:01

Badalona - La Fundació Pere Tarrés vol aconseguir becar enguany a 6.300 infants, 500 més que l'any passat, amb la campanya 'Cap infant sense colònies'. Un programa de beques que té l'objectiu de garantir l'accés als infants de famílies vulnerables a les activitats de lleure educatiu que fan a l'estiu.
Tres de cada quatre famílies que sol·liciten beca per participar en aquestes activitats d'estiu a la Fundació Pere Tarrés se situen per sota del llindar de pobresa. Les famílies nombroses amb tres o més infants i les monoparentals són les que més demanen aquestes beques. Davant d'aquesta situació, l'entitat ha posat en marxa aquesta campanya que porta tres edicions, per garantir la igualtat d'oportunitats a tots els infants de poder gaudir del lleure d'estiu. Unes activitats que els hi aporten, segons David Lozano, Coordinador d'Estudis Socials de la Fundació Pere Tarrés, un benestar social i emocional.

Lozano remarca també, que durant aquest curs la Fundació té un 20% dels infants que no fan cap mena d'activitat ni de lleure ni esportiva i que això s'agreuja a l'estiu. L'entitat social ha elaborat un document amb 10 propostes per a la infància pels partits de cara a les eleccions vinents municipals. Demanen més inversió en polítiques d'infància i joventut, i remarquen, que actualment només s'hi destina un 1% del PIB. També reclamen que tots els infants puguin gaudir del lleure educatiu i destaquen la importància dels concerts socials entre d'altres.
La Fundació Pere Tarrés amb més de 60 anys d'història i una de les més grans del tercer sector social també ofereix durant tot l'any colònies, campaments i activitats en els diversos centres educatius que té arreu del territori català. A Badalona, l'entitat compta amb la casa de colònies de la Conreria, el centre Carles Blanch i la Fundació Salut Alta. En l'actualitat, també està participant en un gran projecte d'àmbit estatal juntament amb Salesians i la Universitat de Comillas, de prevenció de la institucionalització dels menors, que està en procés d'implementació.