La Fundació Roca i Pi signa convenis amb entitats i 11 parròquies dedicades al risc d'exclusió social

La Fundació Roca i Pi signa convenis amb entitats i 11 parròquies dedicades al risc d'exclusió social
Mar Martínez
24/03/2023 - 15:52

Bufalà, Badalona - Creix de manera exponencial el nombre de persones que, a través dels convenis amb entitats, reben el suport de la Fundació Roca i Pi. Si l'any 2021 eren 9.000, l'any passat van ser 14.000. Trenta entitats de la ciutat i una desena de parròquies acaben de signar acords amb la Fundació que els permetran engegar projectes o invertir en personal.

La Fundació Roca i Pi aporta mig milió d'euros a persones en risc d'exclusió social a partir d'aquests convenis, tal com ha detallat Mar Alsamora, cap d'Acció social de la fundació. Bona part dels diners van a parar a entitats que treballen amb un sector de la població molt fràgil: infants i joves.

Els convenis de la Fundació Roca i Pi duren un any. Les quantitats varien en funció dels projectes que es presenten. Projectes com els de la Fundació Salut Alta, que treballa amb infants i famílies, o l'associació Obaido, a Sant Crist, que ofereix activitats de lleure amb menors amb discapacitat intel·lectual.

L'altre gruix de les aportacions de Roca i Pi, un 30 %, es dedica al col·lectiu adult en situació d'exclusió social, amb especial atenció a les persones sense sostre. Persones nouvingudes, amb discapacitat i gent gran, de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià també són destinatàries de les accions d'aquesta Fundació, ubicada al barri de Bufalà.