La futura biblioteca de Nova Lloreda sumarà una nova plaça al barri

La futura biblioteca de Nova Lloreda sumarà una nova plaça al barri
Àlex Sisó
23/01/2024 - 21:06

Badalona - La nova biblioteca de Nova Lloreda tindrà dues plantes i permetrà crear una nova plaça al barri. Un equipament que, segons el govern local, podria estar enllestit a finals de 2025. Aquests són alguns dels detalls que l'executiu ha donat a conèixer durant la reunió mantinguda aquest dimarts amb els veïns, els quals lamenten que el projecte hagi tirat endavant sense que se'ls hagi informat prèviament de les característiques de l'equipament.

REUNIO
Reunió a la seu de l'AV de Nova Lloreda

La biblioteca s'ubicarà als baixos de l'edifici que s'està construint a l'avinguda Lloreda amb Rambla Sant Joan. Una ubicació que els veïns consideren que no és l'adient, en tractar-se d'uns baixos semisoterrats que mancaran de llum natural i ventilació. Per aquest motiu, proposaven ubicar la nova biblioteca al poliesportiu del barri, fent els treballs de rehabilitació corresponents. Diego Guerrero és el secretari de l'Associació de Veïns de Nova Lloreda Nord.

El tinent d'alcaldia de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia, ha confirmat que la nova biblioteca de Nova Lloreda, que compta amb un pressupost d'uns 2 milions d'euros, permetrà que el barri guanyi una nova plaça, que s'urbanitzarà entorn l'edifici on s'obrirà l'equipament.

Durant la reunió, el govern ha anunciat que està elaborant un projecte de renovació total del poliesportiu de Lloreda i que una vegada tinguin enllestit l'avantprojecte, el presentarà als veïns perquè facin les seves aportacions. L'eliminació de les barreres arquitectòniques ha estat un altre dels temes que s'han tractat a la trobada. Els veïns lamenten que al barri hi ha 142 trams amb escales i reclamen que es construeixin noves rampes per facilitar la mobilitat dels residents.

biblio 1