La Generalitat pagarà més de la meitat de les inspeccions dels blocs de l'entorn del carrer Canigó

La Generalitat pagarà més de la meitat de les inspeccions dels blocs de l'entorn del carrer Canigó
Judit Larios / Sara Nicolás
26/02/2024 - 17:22

Raval, Badalona - La Generalitat es farà càrrec de més de la meitat dels costos de les inspeccions dels 420 habitatges de la mateixa promoció que l'esfondrat al carrer Canigó. La consellera de Territori Ester Capella ho ha avançat després de la reunió del comitè de crisi celebrada aquest matí, on per primera vegada s'han trobat l'Ajuntament, la Generalitat i l'AMB.

El consistori i el govern català treballen per signar un conveni al més aviat possible per inspeccionar els edificis i arribar als motius de l'esfondrament. Ho faran juntament amb els col·legis professionals d'arquitectes, aparelladors i enginyers. Tot i que han preferit no donar gaires detalls, la consellera i l'alcalde Xavier García Albiol han explicat que la intenció és obtenir una fotografia de l'estat dels habitatges i donar solucions a les famílies afectades en funció de les seves circumstàncies personals.

En la mateixa línia, Capella ha anunciat, sense concrecions, que l'Agència Catalana de l'Habitatge buscarà solucions a les demandes dels afectats. L'AMB s'ha posat a disposició dels veïns i de l'ajuntament per treballar plegats en la fase de rehabilitació dels immobles a través del consorci de l'habitatge metropolità.

comitè crisi canigó 2

De moment, ja s'han inspeccionat set edificis a través de l'empresa contractada pel consistori. Tres d'ells són els que ja han estat desallotjats i els altres 4 són finques que van donar l'alarma en detectar una esquerda, però que, finalment, les famílies no van haver de marxar de casa. D'aquests, dos són edificis del carrer Canigó i els altres dos d'Ausiàs Marc. Pel que fa als veïns de l'edifici número 9, l'Ajuntament ha assegurat que hauran de ser reallotjats a llarg termini. L'alcalde ha xifrat en 100.000 euros les despeses assumides pel consistori fins ara.