La Generalitat prepara un grup de treball per analitzar si Catalunya té edificis amb materials com el calcinat a València

La Generalitat prepara un grup de treball per analitzar si Catalunya té edificis amb materials com el calcinat a València
Àlex Sisó / ACN
26/02/2024 - 17:31

Badalona - Un grup de treball es reunirà divendres per determinar si a Catalunya hi ha construccions amb les mateixes característiques que l'edifici calcinat a València la setmana passada. Ho ha anunciat a Badalona la consellera de Territori, Ester Capella. L'objectiu és determinar si hi ha façanes aïllades amb poliuretà que faciliten l'expansió del foc en cas d'incendi i definir com actuar si se'n localitzen.

Capella ha detallat que de seguida que va tenir lloc la tragèdia de València, des de la Generalitat van activar els mecanismes per crear un grup de treball amb els col·legis professionals corresponents i analitzar aspectes tan elementals com quins materials s'utilitzen en les construccions. Tot plegat per tenir accés i estudiar les dades que certifiquin que a Catalunya no hi ha edificacions construïdes amb els mateixos materials que l'edifici de València i definir com actuar si se'n localitzen.

Ester Capella, consellera de Territori

La setmana passada el Govern avançava que no li consta que cap edifici de pisos públics, dels més de 18.000 que gestiona, estigui revestit amb poliuretà. No obstant això, pel que fa al parc privat d'habitatge es volen creuar les dades amb els col·legis d'arquitectura i els ajuntaments per descartar riscos.

Des de l'any 2006, el Codi Tècnic vigent obliga a comunicar tant l'inventari dels materials com la documentació dels projectes constructius als col·legis professionals. Per aquest motiu, s'hauria de poder saber de manera força àgil si hi ha casos al territori. En el cas d'habitatges anteriors al 2006, però, caldrà determinar com obtenir les dades.