La Generalitat presenta una nova senyalització de seguretat i salut en el treball més inclusiva

La Generalitat presenta una nova senyalització de seguretat i salut en el treball més inclusiva
Laura Valverde / Mar Martínez
22/04/2024 - 14:02

Fundació Laboral de la Construcció, Badalona - Els Departaments d'Empresa i Treball i d'Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat ha presentat una nova senyalització de seguretat i salut en el treball més inclusiva a la Fundació Laboral de la Construcció a Badalona. La proposta, que està pendent d'aprovació per part del Ministeri de Treball i Economia Social, inclou el disseny i revisió de 21 pictogrames amb l'objectiu d'evitar qualsevol discriminació per motius de gènere, identitat sexual o aspecte físic.

Els nous senyals mostren una diversitat més àmplia de cossos, per a deixar enrere l'habitual figura humana que evoca al cos masculí. També s'ha eliminat la forma de la cara, que era masculina, i s'ha optat per destacar els elements de protecció. I és que la proposta vol ser un pas endavant en la incorporació de la dona al sector de la construcció, on ja en representa l'11%.

  • Esteve Freixes, president de la Fundació Laboral de la Construcció:

Els responsables del sector han aprofitat la trobada amb les conselleries per posar sobre la taula altres demandes com la modificació dels uniformes o l'impuls de la formació de dones dins de la construcció. Des del Govern, han definit aquesta proposta com un element transformador i simbòlic que ajudarà a visibilitzar la transversalitat del gènere i la incorporació de les dones al sector de la construcció. La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, assegura que la innovació dels senyals és necessària perquè tothom es vegi representat en elles.

  • Tània Verge, Consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya:

Des dels Departaments d'Empresa i Treball i d'Igualtat i Feminismes asseguren que aquests pictogrames podran ser utilitzats per les empreses, tot i que hauran de complementar-los amb senyals oficials estatals, fins que el Ministeri n'aprovi la proposta.

WhatsApp Image 2024-04-22 at 13.56.03 (3)