La Guàrdia Urbana detecta menors que senten menyspreu cap a les noies perquè creuen que les lleis les beneficien

La Guàrdia Urbana detecta menors que senten menyspreu cap a les noies perquè creuen que les lleis les beneficien
Àlex Sisó
08/06/2023 - 18:33

Badalona - Alguns nois menors d'edat senten menyspreu cap a les noies perquè creuen que les lleis les beneficien i van en contra d'ells. Aquesta és la percepció que agents de la Unitat d'Acció Comunitària de la Guàrdia Urbana de Badalona asseguren haver detectat durant les xerrades que fan a alumnes d'escoles i instituts de la ciutat. Es tracta d'un nou servei que pretén pal·liar les agressions sexuals amb menors implicats com les que s'han produït darrerament a Badalona.

PORTADA 2

En una entrevista al Badalona 360, el sergent de la Guàrdia Urbana, Blas Ortuño, assegura que s'han adonat que molts dels menors amb els quals es troben, els han manifestat opinions contra el feminisme. Unes falses creences, diu, que els nois tenen molt interioritzades perquè ningú els explica el que està passant. Per canviar la seva percepció, la Unitat d'Acció Comunitària de la Guàrdia Urbana informa els alumnes mitjançant xerrades que els permetin adonar-se de la realitat.

Tot i que des de la Unitat d'Acció Comunitària no creuen que hi hagi una relació directa entre pobresa i la possibilitat que es produeixi una agressió sexual, admeten que són els centres escolars d'extraradi on més han requerit els seus serveis. Lamenten que en aquests centres hi ha molt absentisme escolar i, en conseqüència, molts alumnes no poden escoltar les xerrades que ofereixen. La prevenció i controlar l'accés a la pornografia en edats primerenques són algunes de les solucions que plantegen per evitar les agressions sexuals.

Des de la Unitat d'Acció Comunitària de la Guàrdia Urbana alerten que moltes de les agressions sexuals es produeixen a les cites organitzades a través d'aplicacions com Tinder. Moltes d'aquestes agressions, diuen, no surten a la llum en tractar-se de contactes esporàdics que la víctima no denuncia. Precisament els riscos als quals s'exposen els menors en aquest tipus de cites és un altre dels temes que la Guàrdia Urbana exposa als menors a les xerrades que organitza.

Entrevista al BDN 360