La instal·lació de la Fundació CIM UPC a la Caci, interrompuda a l'espera de trobar noves fonts de finançament

La instal·lació de la Fundació CIM UPC a la Caci, interrompuda a l'espera de trobar noves fonts de finançament
Judit Larios
04/12/2023 - 15:48

Badalona - La Fundació CIM UPC treballa amb l'Ajuntament de Badalona per replantejar el finançament de la seva instal·lació a la CACI. En una reunió, les dues parts s'han donat uns mesos de marge per estudiar noves opcions després que el govern local es negui a fer front a les obres de condicionament de l'edifici, en contra del que s'havia acordat amb l'anterior executiu.

L'arribada de la Fundació CIM a la Caci ha quedat en l'aire. Recordem que el govern local s'ha fet enrere d'aportar els 3 milions i mig d'euros als quals s'havia compromès l'anterior executiu. I és que, tot i que el govern popular veu amb bons ulls el projecte, no li sembla raonable haver de fer-se càrrec de les obres de la fàbrica. La Fundació lamenta la redefinició de les condicions, ja que, diu, el pla de treball que s'havia redactat ja tenia en compte que la institució no té recursos econòmics per sufragar els costos.

Des de la Fundació expliquen que preveuen buscar altres vies de finançament que, fins ara, havien descartat perquè ja comptaven amb el pressupost necessari.

El projecte també disposa de 3 milions d'euros provinents dels pressupostos generals de l'Estat, que es podrien perdre si no s'inverteixen abans que acabi l'any. Des de l'Ajuntament sostenen que aquests diners no es poden fer servir per finançar la rehabilitació de la Caci, tot i que la Fundació creu que les condicions d'ús tenen una interpretació oberta. En tot cas, esperen poder retenir-los perquè, si no, d'aquí menys d'un mes la partida de finançament disponible per al projecte passaria dels 6 milions i mig previstos inicialment a zero.